Aug 18, 2013

Ranskajoulu

En oo ikinä kirjottanu tästä reissustä mitään, koska olin blogitauolla! Mulla oli suunnitelmana palata kirjottelemaan ennen kun lähdin Ranskaan, muttei ollut motivaatiota. Viime joulun vietin kuitenkin vähän erilaisissa merkeissä, kaverini iskällä Ranskassa, Fannin iskä on (kai vieläkin vähän aikaa..?) Ranskassa töissä ja me pakattiin sitten matkalaukut ja lähdettiin sinne!

DSC_4187
DSC_4082
DSC_3824

Oon käynyt Pariisissa kerran aiemmin mun vanhempien kanssa ja rakastuin jo sillon kyseiseen paikkaan. Ruoka, kulttuuri ja kieli on aina kiehtonu mua ja ala-asteelta lähtien oon opiskellu ranskaa. Tosin huonolla menestyksellä ja lukiossa alotin sen alusta vaan lopettaakseni sen sitten kokonaan.. Mutta tykkään silti kuunnella ranskan kieltä, se kuulostaa niin kivalle kun ihmiset puhuu sitä!

DSC_3921
DSC_3801

Käytiin muutaman kerran Pariisissa, ekan kerran shoppailemassa ja tokalla kerralla kierreltiin autolla kaikkia nähtävyyksiä! Mä oon ite niin syksy -ja talvi/jouluihminen, että se jouluvalojen ja -koristeiden määrä meinas saada mut parkumaan, että mäkin haluuuun! Ranskassahan, kuten monissa muissakin maissa, joulua juhlistetaan vasta 25.12 joten jouluaattona kaikki kaupat oli auki melkein normaalisti ja se tuntu tosi hassulta! Käytiin syömässä jouluaattona ihan tosi hyvässä ravintolassa, jonka tarjoilija oli ihan kiva myös...

DSC_3274
DSC_3550
DSC_3782

Oli tosi outoa olla joulu pois kotoota, vaikka tulin sitten jo 26. päivä kotiin ja sain viettää joulua täällä kotonakin! Oli kyllä tosi mahtava kokemus ja tunsin kyllä Fannin iskällä oloni tosi tervetulleeksi, vaikka meninkin vähän "kuokkimaan" sinne kesken joulua :-D Hömpöteltiin Fannin kans normaaliin tapaamme, juotiin ranskalaista siideria ja syötiin jätskiannokset jossa oli viinaa jäätelökastikkeen tilalla.....

DSC_3717
DSC_3426

Semmonen oli mun viime joulu, veikkauksia missähän mä tuun sen tänä vuonna viettämään? ;-)


13 comments:

  1. Eikäää, niin ihania nää kuvat ja upee toi uus banneri! Törmäsin sun blogiin vasta vähän aikaa sitten ja tietysti liityin heti lukijaks :) Tykkään sun blogista tosi paljon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos Mettee! :)) Mä käyn aina kurkkimas sun blogia, et mitä sulle kuuluu mut en oo uskaltanu kommentoida mitään!

      Delete
    2. Haha voi höpsö, rohkeesti vaa kommentoimaan jos jotain on mielessä! Kommentit aina piristää päivää :)

      Delete
    3. Niin ne kyllä piristää! Pitää alkaa kommentoimaan :)

      Delete
  2. mä veikkaan et oot ens jouluna afrikassa, sellasessa pienessä savimajassa :) kelaa ku semmoseen laittas jouluvaloja!

    ReplyDelete
  3. Hevostalli.netistä tän sun blogin joku aika sitten bongasin ja tosiaa siellä kerroit minne oot menossa mutta en kai nyt viitti pilata kaikkien iloa ja kertoa:D Tykkään muute tosi paljon tän sun blogin uuesta ulkoasusta ja oot kans aivan hirmu kaunis:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, hyvä ettet kerro! ;) Kiitos ihan tosi paljon! :)

      Delete
  4. Woah, aivan UPEITA kuvia ja ihana banneri! Tykkään kauheesti tästä blogista, näkee että oot panostanut c:

    http://cowswings.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten ihana kommentti! :) kiitos paljon!

      Delete
  5. Kuulostaa kyllä ihan mielettömältä, mäkin haluun! Näytät myös ihan supersöpöltä!
    ps. haastoin sinut: http://sallamarja.blogspot.fi/2013/08/78-haaste-11sta-faktasta-kysymyksesta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul tuli tuol sinä mieleen, et sä varmasti viihtyisit siellä!!!♥ Muistan et ollaan joskus varmasti puhuttu et tykätään joulusta!

      Ja menin heti kattomaan, teen ton ihan varppina! :)

      Delete

Thank you for leaving a comment! ♥