Oct 20, 2013

How's my flight?

Lentokentät on kyllä semmonen paikka, missä verenpaineen saa mukavasti koholle, jos se ei sitä jo lähtiessä ole. Mä en voi ymmärtää miksi matkustaminen saa jotkut ihmiset käyttäytymään niinkun idiootit? Alkaen ihan lähtöselvityksestä siihen asti kun sä oot päässy ulos kohdemaan lentokentältä.

DSC_3270

DSC_3303


Parasta oli, kun lähdin semmoseen aikaan että niin turva- kun passitarkastuksissakin oli aika pitkät jonot ja ihmiset ei ilmeisesti ymmärrä, että vaikka sitä miten tunkisi lähemmäs sitä edellä olevaa ja hänen laukkujaan, niin se jono ei liiku yhtään sen nopeammin?? Vai liikkuiskohan kuitenkin? Mulla oli luonnollisesti aika paljon tavaraa, kun olin yrittäny kerätä seuraavalla parille kuukaudelle ne tavarat mitä eniten tuun tarviimaan. Mun takana olevat matkustajat siinä huokaili kun mä ladoin niitä siihen hihnalle ja teki mieli alkaa hidastelemaan ihan sen takia vielä vähän lisää. No hillitsi sen halun, koska mäkin halusin äkkiä sinne toiselle puolelle vähän rauhottumaan.

Passista pääsin läpi ilman mitään ihmeellisiä sattumuksia, mut sittenkun istuin hetkeksi alas käytyäni Starbucksissä, noin puoli viiden aikaan siihen sattui semmonen perhe joka ihmetteli miksei heidän nimiään ymmärretä ulkomailla. No oiskohan sillä jotain tekemistä, että ne on suomalaisia nimiä? Heillä tuli sitten siinä varttia vaille viisi kauhee kiire juosta äkkiä portille, koska lento lähtee jo tunnin kuluttua!!! Joo, on siellä portilla hyvä olla ajoissa, mutta ei se kone yhtään sen nopeammin vaikka sinne juoksisi edellisenä iltana.

BARCELONA '11 1042

DSC_3274

DSC_5718


Tästä päästään sulavasti seuraavaan ärsytyksen aiheeseen, joka aiheuttaa ehkä oikeesti eniten niitä harmaita hiuksia mulle. Siis. Viimeksi kun me lähdettiin Wilman kanssa Lontooseen, meidän kone oli myöhässä aika paljon. Kun lopulta se tuli ja kuulutettiin, että 10 minuutin kuluttua kone on valmis vastaanottamaan matkustajia. Siis 10 minuutin. Ne edelliset matkustajat eivät edes ehtineet ulos sieltä koneestä kun nää toiset alkaa jonottaa sinne koneeseen. Sitten ne huokaili siinä jonossa kun 10 minuutin kuluttua kuulutettiin uudelleen, että nyt se kone on valmis vastaanottamaan matkustajia. Sama homma nyt, mentiin bussilla sinne koneelle ja nää ihmiset jonotti siihen bussiin ennenkun se koko bussi oli edes saapunut??
Oikeesti, kun se kone ei lähde ennenkun kaikki paikalla olevat matkustajat on päässeet koneeseen, eikä se aika kulu siellä koneessa odottaessa yhtään sen nopeammin kun jos osa malttaisi odottaa esim. seuraavaa bussia siellä terminaalissa.

lendekenttä

SAM_0046

DSC_3273


Toinen samanlainen tilanne on sitten kun aletaan laskeutua. Hyvä esimerkki tästä oli perjantaina, me oltiin siis laskeuduttu (ei kovinkaan sulavasti vaan esimerkiksi mä pompahdin ilmaan siitä penkistä kun osuttiin maahan) ja jarrutettiin vielä, niin ensimmäiset ihmiset alkaa availemaan turvavöitään ja nousemaan käytävälle. SE TURVAVYÖVALO PALAA VIELÄ JA ME EI OLLA EDES JARRUTETTU LOPPUUN. Ja sitten se, kun siihen käytävälle pitää nousta seisomaan ja jonottamaan ulos koneesta ennenkun on ees ilmotettu, että me ollaan nyt laskeuduttu? Kyllä kaikki ihmiset pääsee sieltä koneesta ulos, no worries! Eikä ne matkalaukut sinne hihnalle yhtään sen nopeammin saavu, vaikka sä juoksisit sinne pää kolmantena jalkana ensimmäisenä odottelemaan.

No onneksi mä oon ite täydellinen, joten selviin aina lentokentältä toiselle todella sulavasti aiheuttamatta kenellekään muulle harmaita hiuksia. Esimerkiksi perjantaina kun yritin kasata niitä mun kässäreitä mahdollisimman nopeasti kasaan siinä turvan jälkeen, en varmastikkaan ollut kenenkään tiellä.. ;-)

14 comments:

 1. Mä en oo koskaan (harmi/onneksi!) lentänyt, mutta joillakin ihmisillä on vissiin kauhea kiire! Ainakun meen junalla tai linkalla niin ootan että kaikki muut menee ulos ja meen viimisenä, oli mulla kuinka vähän tavaraa vaan :D mutta kivaa elämää Lontooseen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, näihin samoihin asioihin törmää kyllä kaikissa muissakin kulkuneuvoissa! Hyvä, että on meitä jotka jaksaa vähän odottaakin ;-) Ja kiitos paljon!

   Delete
 2. mua ärsyttää myös kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa nää tämmöset kiireiset ihmiset isojen pakaasiensa kanssa :D nomut kaikki ei oo täydellisiä... vai miten se menikään.
  mut onnellista ja hauskaa elämää sinne lontooseen, muista blogata koska haluun tietää millasta lontoossa on asustella!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ja kun ne tuntuu olevan varmoja että jos he ei heti saapumishetkellä pääse ulos niin he jää jumiin sinne kulkuneuvoon!! :-D Nii onneks me itse ollaan ;) Ja kiitoksia, muistan ihan varppina!

   Delete
 3. haha nauroin kyl tolle perheelle joka mietti tota nimijuttuu :DD Järjen käyttö on salittua vai miten se meni.
  Jotenki muakin aina kummasti ärsyttää noi ihmiset jotka esim. bussis ryntää oottaa siihen ovelle heti kun edellinen pysäkki on menny vaikka niiden pysäkille ois vaikka kuinka matkaa ja sama toi lentokoneen laskeutuminen :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mä en tienny et oisko mun pitäny kääntyy ja kertoo niille vastaus vai olla vaan hiljaa.. :-D Ja joo! Toi on kanssa niin ärsyttävää, ei se pysäkki nyt samantien tule.. Ja niimpä, yleensä se kone ei laskeudu kuitenkaan ihan suoraan siihen portin eteen :-D

   Delete
 4. Joo nää hätähousut on kyllä ihan järjettömiä... :D jonotetaan koneeseen/bussiin joka vie koneeseen vaikka ovia ei oo vielä ees avattu, ja ympärillä penkit tyhjinä... Sit huokaillaan kun ei jaksais seistä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep... En ymmärrä miten se vois olla niin vaikeeta hetki olla ja odottaa :-D

   Delete
 5. haha niin tuttua!!! :D parasta on se kun lentoaika on reilusti yli 10h ja silti on kauhee kiire päästä sinne koneeseen istumaan ennen muita. ja sitten kun ollaan tunti lennetty niin voi voi ja ai ai kun ei jaksaisi enää istua. ja sit kun ekan kerran turvavyövalo sammuu, niin kaikkien pitää juosta vessaan, ei voi siellä kentällä käydä! (tai sit mä oon ainoo joka ei oo paskat housussa kun noustaan.. :D) onneks ollaan täydellisiä matkustajia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaa tiivistit just kaikki loput ärsytyksen aiheet yhteen :D !! Mä istuin siel takana viel ja koko ajan ihmiset menee ees taas sinne vessaan :D ja kaikenlisäks vielä samat ihmiset aaaargh!! Mut onneks me ollaan niit täydellisiä tosiaan ;)

   Delete
 6. Muistan... :D kaikella rakkaudella <3

  ReplyDelete
 7. tai kun ootat matkatavaroitas ja sen hihna läheisyydessä on sikana pikku lapsia. Ne on tiellä eikä ne mitää matkatavaroita siltä hihnalta saa otettua. Sit ku tuut ottaa painavaa matakalaukkuas nii auta armias jos se meinaakin koskee jonku Irman pikku taaperoon :-----D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu! Ja muutenkin se laukku pitäis saada siitä about salaman nopeudella ja ne kukkahattutädit saa vaikka juosta sitä hihnaa ympäri metsästämässä sitä omaansa eikä se sais häiritä ketään.. :-D

   Anteeks ihan sikana myöhästyneestä vastauksesta, en oo huomannu tätä kommenttia kun tästä ei oo tullu mulle ilmotusta että se ois odottamassa :(!

   Delete

Thank you for leaving a comment! ♥