Oct 1, 2013

You were my favorite hello and hardest goodbye

Mun lyhyen ratsastusurani aikana oon menettänyt monta tärkeää hevosta. Kahdelle niistä oon ehtinyt sanoa hyvästit. Tänään oli toinen niistä kerroista.

Muistan niin hyvin sen päivän, kun sain ensimmäisen sähköpostin Santun omistajalta. Siinä oli kuva raudikosta hevosesta joka katsoi korvat hörössä kameraan. Se oli se hetki, kun mä päätin että "tota hevosta mä alan vuokraamaan". Muistan miten mua hävetti koeratsastuksessa, kun Santtu vei mua kun märkää rukkasta - ympäri kenttää. Muistan miten voittajaksi tunsin itseni, kun sain Santun ensimmäisen kerran myötäämään kunnolla ja miten paljon hymyilin kun olin hypännyt 90cm esteen sen jälkeen kun olin jännittänyt ristikon hyppäämistä sen kanssa.

Niin monia muistoja vain tulee mun mieleen, eikä mua enää harmita etten ole saanut videomateriaalia kaikesta. Olisihan se ollut kiva yrittää taltioida kameraan se tunne mikä tulee kun laukkaa maastossa niin kovaa kun hevonen menee, kahlailee lumihangessa tai kävelee vaan ilman satulaa rennosti metsässä. Mutta ne on niitä parhaita hetkiä, kun on ollut vaan minä ja Santtu. Ja ne muistot kyllä säilyy vaikkei niistä olisikaan konkreettista muistoa.

On niin vaikea selittää muille, miltä tuntuu hyvästellä joku itselle rakas. Oli se sitten eläin tai ihminen, se tuntuu aina pahalta ja lopulliselta, ja sen jälkeen on aina vähän tyhjä olo. Kuvitelkaa, että teillä on ystävä jolle voi kertoa kaiken mitä mielessä liikkuu, ilman että se kertoo sitä kenellekään. Semmonen ystävä kenen luokse kun menee, voi unohtaa kaiken stressin ja pahan mielen. Sellainen joka saa hymyn huulille huonoinakin hetkinä. Ystävä, joka yhdessä sekunnissa saa teidät melkein itkemään ja seuraavassa nauramaan ja tuntemaan ittensä maailman onnellisimmaksi. Semmonen jonka kanssa kun on, tietää että kaikki on hyvin. Jonka kanssa voi olla täysin oma itsensä. Sellanen joka opettaa joka kerta jotain uutta susta itsestäsi, rohkaisee sua ylittämään itsesi ja nauttimaan pienistäkin asioista.

Kuvitelkaa, että sanotte sille ystävälle hyvästit, mutta se ei ymmärrä sitä. Se ehkä odottaa sun palaavan jonain päivänä, tai sitten se unohtaa. Että te ette tiedä milloin näette seuraavan kerran, jos näette ikinä.

Sitten teillä on ehkä hajua miltä musta tuntuu just nyt. Tyhjältä.Linkki videoon


14 comments:

 1. voi eiiiiiiiii....
  ihana toi video ja sinä ja santtu<3

  ReplyDelete
 2. Kauhee ku pisti surettaa tää postaus :( Oon kans au pairiks lähössä tässä josaki vaiheesa ja sen takia pitää oma hevonen jättää ja hirvittää aatelakki kuinka vaikeeta se tullee olemaan, onneks se ei oo mulla iha vielä ajankohtanen asia mutta surettaa jo etukättee :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, se tulee varmasti olemaan rankkaa :( Mäkin masistelin jo etukäteen, kun tiesin että oon lähössä pois! Se tuntu niin tyhmältä kun ois samalla halunnu nauttia täysillä kaikista yhteisistä hetkistä.. Mut onneks kaikki rakkaat säilyy vähintäänkin sydämessä! :)

   Delete
 3. eiii:(( pärjäile!<3 mulle rakas poni myytiin viime vuoden alussa, ja reilu puolen vuoden ajan taisin itkeä iltaisin, oli niin kova paikka...<3 tuntu etten oo mitään ilman sitä.. onneks nyt voi jo hymyillen muistella ihania yhteisiä muistoja:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Onneksi säkin oot päässy pahimman yli! :) Se on ihaninta kun voi hymyillen muistella kaikkea mitä yhdessä on kokenut!

   Delete
 4. Voi ei kuin surullista :( Menettäminen ei koskaan oo helppo juttu.. tsemppiä <3

  ReplyDelete
 5. siis apua mitä on käyny? :o

  ReplyDelete
 6. Ei mitään sen dramaattisempaa, kun jouduin sanomaan heipat mun vuokra/hoitohepalle kun oon lähdössä sinne Lontooseen :-) kyseessä oli siis silleen spesiaalimpi tapaus, että se on ainoa hevonen kenestä luopuminen on tapahtunu mun omasta 'tahdosta' eli se ei ole kuollut, myyty tms vaan jouduin ite tekemään sen päätöksen lopettamisesta :( ja muutenkin rakkaimmaksi hepaksi muodostunut tää kyseinen herra. Mutta Santtu voi edelleen ihan hyvin ja on onnellinen omistajansa ja toisen vuokraajan kanssa! :)

  ReplyDelete
 7. Tunnetko aadan hevoselämää blogin kirjottajan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En nyt ihan äkkiä keksi miten tää liittyy mihinkään, mutta joo ollaan oltu Aadan kanssa samassa koulussa ja kyllä tulee kuulumisia vaiheltua aina välillä jos törmätään jossain! :D

   Delete

Thank you for leaving a comment! ♥